Diakonský Mikuláš

3. ledna 2018

Stalo se již tradicí adventní doby, že Diakonie ČCE – středisko v Rýmařově pořádá mikulášskou besídku pro seniory Rýmařovska. Ta zatím poslední proběhla v úterý 12. 12 v sále SVČ Rýmařov.

Ta zatím poslední proběhla v úterý 12. 12 v sále SVČ Rýmařov. Po úvodní řeči ředitelky střediska a místostarostky města Rýmařova Mgr. Marcely Staňkové zahájily program děti z MŠ 1. Máje pod vedením paní učitelky Resnerové. Po svém výborném vystoupení rozdaly seniorům vlastnoručně vyrobené dárky, které vykouzlily na tvářích přítomných úsměv. Poté se dostavil Mikuláš v doprovodu anděla a čertů a podařilo se mu přimět přítomné, aby si vybrali jednu písničku a tu mu zazpívali. Nebesko-pekelnou „úderku“ následně vystřídali žáci ZUŠ pod vedením pana učitele Kučery, kteří zahráli na kytary a zazpívali. O produkci určenou k tanci a poslechu se postarali paní Sigmundová a pan Bulko neboli osvědčené Duo Akord, vánoční atmosféru navodil chrámový sbor pod vedením Mgr. Petra Wolffa. Večer se všichni senioři s pocitem příjemně stráveného času rozešli do svých domovů.

Mikulášskou besídku naše středisko pořádalo také v Domově odpočinku ve stáří v Dolní Moravici. Tuto akci zorganizovala manažerka domova Renáta Bršťáková a vystoupily při ní děti ZŠ a MŠ z Dolní Moravice pod vedení paní učitelky Holubové a paní učitelky Bulíčkové – Šterbové a děti ZŠ Břidličná pod vedením paní učitelky Děrdové a paní učitelky Gyorgyové. V této souvislosti velmi děkujeme dobrovolným hasičům z Dolní Moravice, kteří přišli převlečení za čerty a Mikuláše a přinesli obyvatelům našeho domova dárky. Zkrátka nepřišli ani klienti terénní pečovatelské a ošetřovatelské služby, i letos se naše zdravotní sestřičky a pečovatelky převlékly za čerty a Mikuláše a jezdily klientům rozdávat úsměvy a dárky.

Do nového roku přejeme Všem našim klientům i jejich rodinám jen to nejlepší, hlavně zdraví a spokojenost.

Ilona Nyíri