Pracovníci sociálního odboru města Rýmařov v Kavárně – občerstvení Buřinka

19. března 2018

Dne 19. března 2018 se v Kavárně – občerstvení Buřinka uskutečnila beseda na téma „Využití příspěvku na péči a jiné výhody pro osoby se zdravotním handicapem“.

Pracovníci sociálního odboru města Rýmařov v Kavárně – občerstvení Buřinka
19. března 2018 - Pracovníci sociálního odboru města Rýmařov v Kavárně – občerstvení Buřinka

Pracovníci sociálního odboru města Rýmařova – pan Bc. Pavel Jadrný, paní Bc. Pavlína Chlupová, DiS. a paní Ing. Jitka Podlasová objasnili rodinným příslušníkům uživatelů služeb Sociálně terapeutické dílny a široké veřejnosti, jak funguje sociální odbor města, jaká je jeho agenda a na koho se v případě potřeby může veřejnost obrátit s vyřízením příspěvku na péči a jiných výhod.

Hlavní informací bylo, že sociální odbor již od roku 2012 žádné dávky nevyplácí, nerozhoduje o mimořádných výhodách a že tato pravomoc se přenesla pod Úřad práce. Pracovníci sociálního odboru města také přítomné informovali o rozsahu sociálních služeb poskytovaných v Rýmařovském regionu.

Závěrem chceme vyjádřit dík a uznání přednášejícím za profesionální přístup a výkon, všem přítomným pak děkujeme za účast na této velmi přínosné besedě.

Nela Habanová, vedoucí STD Diakonie ČCE – střediska v Rýmařově