Aktuálně: opatření v Diakonii v souvislosti s koronavirem

Aktuálně: opatření v Diakonii v souvislosti s koronavirem
25. května 2020 - Aktuálně: opatření v Diakonii v souvislosti s koronavirem

Koordinace návštěv v Domově odpočinku ve stáří v Dolní Moravici

V rámci postupných uvolňovacích opatření jsou návštěvy v pobytových zařízeních umožněny za mírnějších antiCovid opatření. Obyvatelé našeho zařízení nadále zůstávají nejrizikovější skupinou, proto je nutné respektovat tyto pravidla:

• Vyplněním dotazníku a podpisem prohlašuji, že netrpím žádnými příznaky onemocnění COVID – 19 a ani jsem nepřišel do kontaktu s osobou pozitivní na  COVID – 19
  • Dezinfekce rukou při příchodu do zařízení a použití roušky po celou dobu pobytu
  • Preferujeme  realizování návštěv přednostně ve venkovních prostorách, nebo bez přítomnosti dalších uživatelů a osob
  • Dodržování odstupu min. 2 metry
  • Omezení počtu navštěvujících na 2 dospělé osoby za uživatelem v daný okamžik
  • Omezení návštěv se i nadále nevztahuje na osoby v terminálním stádiu.
  • Klient z vlastní vůle může opustit zařízení (návštěva lékaře, procházky, pobyt na venkovní zahradě domova apod.).

Z  důvodu eliminace velké koncentrace cizích osob v zařízení  zůstává  nutností nahlásit den návštěvy,  čas návštěvy již není  nutné předem domluvit

Opatření je platné s účinností od 01.07.2020 a bude dále upraveno dle aktuálního vývoje epidemiologické situace a opatření kompetentních orgánů.

Služba STD je od 8. 6. otevřena. U vchodu, včetně všech místností na dílnách jsou dezinfekce, jednorázové ručníky, dodržují se zvýšené hygienické zásady - dezinfikují se povrchy, kliky, ad., snažíme se aby počet klientů na každé z dílen byl co nejmenší, 5-6 klientů na dílnu + pracovník/pracovníci, záleží na počtu klientů.

Občerstvení Buřinka je otevřeno od 1. 6., u vchodu je dezinfekce, včetně wc, jednorázové ručníky, páskou vytvořené rozestupy u baru, stoly od sebe, letáčky, ve kterých žádáme, aby byly dodržovány odstupy a hosté si sundávali roušku pouze na jídlo a pití, jsou umístěny na stolech a u vchdou, samozřejmostí je  pravidelná a zvýšená dezinfekce klik, povrchů ad.

Dětská skupina Sovička je otevřena od 18. 5. Opatření - zvýšená dezinfekce klik a povrchů, maxilální počet dětí 12, rodiče předávají děti ve dveřích a pracovnice dětské skupiny jim je zase ve dveřích předávají, aby se minimalizoval počet osob v budově.

Předem děkujeme za dodržování všech opatření.