Diakonie přála ke Dni matek

14. května 2019

Každoročně připravuje Diakonie ČCE – středisko v Rýmařově pro seniorky společenské odpoledne ke Dni matek. Letošní oslava proběhla v úterý 14. května ve velkém sále Střediska volného času a zúčastnilo se jí na pět desítek klientek Diakonie ČCE a obyvatelek Rýmařova a blízkého okolí.

Diakonie přála ke Dni matek
14. května 2019 - Diakonie přála ke Dni matek

„Jsem ráda, že jsme se dnes všichni sešli. Naše maminka je v životě nenahraditelnou osobou, člověkem, který pro nás vytrpěl víc, než si sami dokážeme představit. Člověk, který nás miloval v dobrém, ale i v tom zlém. Člověk, který znal naše bolístky a trápení, člověk, který foukal naše rány. Milé maminky, svým dětem jste poskytly lásku a připravily je na život a jako poděkování jsme pro vás připravili dnešní seniorské setkání ke dni matek,“ řekla v úvodu setkání ředitelka Diakonie ČCE Marcela Staňková. Společně s ní přivítal seniorky také starosta města Luděk Šimko, který jim popřál pevné zdraví. Po úvodu zahájily program děti z mateřské školy na ulici 1. máje pod vedením Petra Andrše taneční choreografií. Po vystoupení rozdaly děti hostům vlastnoručně vyrobené dárky. V programu dále vystoupili žáci hudebního

oboru ZUŠ Rýmařov pod vedením Zdeňky Rýdlové. Za svá vystoupení sklidily děti velký potlesk.

Oficiální část odpoledne završili zaměstnanci Diakonie ČCE předáním květin a blahopřáním k svátku matek. Ve druhé části programu zahrálo k tanci a poslechu duo Akord Ludmily Sigmundové a Vladimíra Bulka, které oslavenkyním připomnělo hudbu jejich mládí. Pro oslavenkyně bylo připraveno rovněž malé občerstvení. JiKo (zdroj: Rýmařovský horizont)

Tato akce byla podpořena z Programu na podporu zdravého stárnutí v Moravskoslezském kraji na rok 2019.

logo moravskoslezsky kraj

1   2   5   3   6